请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版

荷乐网

noLogin
登录
搜索
APP下载
 

江心月

UID:73885

高级海盗

本帖最后由 江心月 于 2012-6-21 14:03 编辑

最新与中国籍入籍出生公证要求相关的条例将于6月1日起实施,具体内容如下(节选):
同居转独立3年改5年推迟实施,具体时间请密切关注IND网站。同居转入籍也有可能将于2012年年底3年改5年。
看回复有许多朋友对组合材料的2有疑问,这个主要是我们已有的出生公证的补充,由于我们无法提供医学出生源文件,所以IND折中了一下,要求提供可以证明我们已有出生公证完整合法性的辅佐材料,也就是我们开出生公证的依据材料,应该是2下面3选其一。
China

Aanvragen van documenten
Assistentie door het ministerie t.b.v. Nederlanders

Nee, u moet in China documenten persoonlijk of via familie of kennissen aanvragen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken te Den Haag of de Nederlandse ambassade te Peking of de Nederlandse consulaten-generaal te Guangzhou en Shanghai kunnen u daarbij niet helpen.
U bent ook zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de vereiste set van documenten zoals hieronder beschreven.

ATTENTIE: Vanaf 1 juni 2012 zijn nieuwe regels geldig die bepalen welke combinaties van Chinese documenten als voldoende bewijs gelden voor Nederlandse instanties (zoals gemeentes en de IND) dat een bepaalde gebeurtenis in China heeft plaatsgevonden en door de Chinese autoriteiten is geregistreerd. De nieuwe regels staan hieronder bij A.

TOELICHTING: Bij de nieuwe regels speelt de Hukou (familieboekje) een grotere rol dan voorheen. De rol van notariële verklaringen is kleiner geworden. In de meeste gevallen worden gelegaliseerde certified true copies (gewaarmerkte kopieën) gevraagd van een of meer verschillende brondocumenten.
Een certified true copy (gewaarmerkte kopie) is een kopie van een origineel document, die door een notaris wordt gemaakt en waarvan de notaris verklaart dat de kopie gelijk is aan het origineel.
Een brondocument is een document dat is afgegeven door een Chinese overheidsinstantie die bevoegd is om een bepaalde gebeurtenis of feit (zoals b.v. een geboorte) te registreren of te bevestigen op basis van officiële registers.

OVERGANGSREGELING: In sommige gevallen, uitsluitend voor personen in een lopende procedure, geldt een overgangsregeling. Tot en met 31 juli 2012 worden door de Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland nog de combinaties van documenten geaccepteerd die voldoen aan de regels die geldig waren vóór de invoering van het nieuwe beleid op 1 juni 2012.

Dit betekent dat tot en met 31 juli 2012 bij een paspoort-, mvv- of visumaanvraag op een ambassade of consulaat nog documenten zullen worden gelegaliseerd en geaccepteerd die voldoen aan de regels die geldig waren vóór de invoering van het nieuwe beleid.

Bij mvv-(advies)aanvragen die zijn ingediend tot en met 31 juli 2012 en die kunnen worden ingewilligd danwel voorzien van een positief advies, zullen de in die procedure overgelegde documenten ook worden geaccepteerd bij de daaropvolgende (mvv-dipaanvraag en) aanvraag om de verblijfsvergunning en inschrijving in de gemeentelijke basisadministratie.

Voor in Nederland opgestarte procedures zoals een paspoortaanvraag bij een gemeente of voorbereidingen voor een huwelijk, geldt dat tot 31 juli 2012 door de gemeente nog combinaties van documenten worden geaccepteerd die voldoen aan de regels die geldig waren vóór de invoering van het nieuwe beleid op 1 juni 2012.

Voor naturalisatieverzoeken geldt géén overgangstermijn. In de op dat moment lopende verzoeken om naturalisatie zal door de IND een ruime periode worden geboden om te voldoen aan de eisen van het nieuwe beleid.

De oude regelgeving vindt u onderaan bij B. Maar let op: ook als de overgangsregeling op u van toepassing is, adviseren wij iedereen dringend om sets van documenten op te vragen en te laten legaliseren die voldoen aan het nieuwe beleid vanaf 1 juni 2012. Voor eventuele vervolgprocedures in Nederland zoals een aanvraag om verlenging van uw verblijfsvergunning, zult u documenten moeten overleggen die daaraan voldoen.

A.     Regels geldig vanaf 1 juni 2012:

gebeurtenis:
Geboorte
vóór 01 maart 1996:
Drie documenten vereist

te overleggen bewijsstukken
1a.gelegaliseerde notariële verklaring (#) waarin is opgenomen:
-geslachtsnaam
-voornamen
-geboortedatum
-geboorteplaats
-naam vader en moeder
EN
2.gelegaliseerde certified true copy van het document of de documenten waarop de notaris zijn verklaring ten aanzien van de geboorte en de gegevens van de ouders heeft gebaseerd. De documenten die hiervoor worden geaccepteerd zijn:
-Hukou (*) van de ouders waarin de geboorte van de vreemdeling is aangetekend;
-Verklaring van het ziekenhuis waarin expliciet staat vermeld dat deze verklaring gebruikt kan worden voor de inschrijving van de geboorte in het Hukou register;
-Een verklaring van het Public Security Bureau waar de gevraagde gegevens uit blijken.
EN
3. gelegaliseerde certified true copy van de geactualiseerde en complete Hukou (*) van de vreemdeling zelf.

T.b.v. naturalisatie:入籍
Geboorte
vóór 01 maart 1996: 1996年3月1日前出生
Twee documenten vereist 需要提供两种文件

T.b.v. naturalisatie
1.gelegaliseerde notariële verklaring (1) waarin is opgenomen: 包含以下内容的出生公证(我们手头上已有的)
-geslachtsnaam 姓
-voornamen 名
-geboortedatum 出生日期
-geboorteplaats 出生地点
-naam vader en moeder父母的名字
EN
2.gelegaliseerde certified true copy van het document of de documenten waarop de notaris zijn verklaring ten aanzien van de geboorte en de gegevens van de ouders heeft gebaseerd. De documenten die hiervoor worden geaccepteerd zijn: 受IND接受的出生证明辅助材料:(和递交人出生与父母相关的,要公证并双认证)
-Hukou (*) van de ouders waarin de geboorte van de vreemdeling is aangetekend. 户口含父母页
-Verklaring van het ziekenhuis waarin in expliciet wordt vermeld dat deze verklaring gebruikt kan worden voor de inschrijving van de geboorte in het Hukou register. 出生纸(出生时医院开的)
-Een verklaring van het Public Security Bureau waar de gevraagde gegevens uit blijken.户籍证明

全文见:http://www.minbuza.nl/producten-en-diensten/burgerzaken/legalisatie-van-documenten/landeninformatie/c/china.html
英文简介:http://english.ind.nl/nieuws/2012/new-policy-on-chinese-source-documents.aspx?cp=111&cs=385 (谢谢miaomiaozj







评分

参与人数 5威望 +10 小红花 +8 收起 理由
gourmet + 1 很给力!
tomasa + 2 赞一个!
mandyfervor + 2 很给力!
amy57j + 10 + 2 很给力!
sunshine123 + 1 很给力!

查看全部评分

扫一扫,手机查看本文

stevenzhou

UID:105812

初上贼船

发表于 2012-5-29 15:32:24 |
本帖最后由 stevenzhou 于 2012-5-29 16:35 编辑

意思就是:96年之前的,户口可以用来做出生证明吧?就是说第二点里面表示3选1吧?

江心月

UID:73885

高级海盗

 楼主| 发表于 2012-5-29 15:50:23 |
stevenzhou 发表于 2012-5-29 16:32
意思就是:96年之前的,户口可以用来做出生证明吧?就是说第二点里面表示3选1吧? ...

应该是的

lucy11

UID:88572

四海霸王

发表于 2012-5-29 17:54:58 |
那么用户口也可以用来做出生证明吧,顶。

lucy11

UID:88572

四海霸王

发表于 2012-5-29 18:39:51 |
我还是有点不理解,96年前的人可以用户口做出生证明吧,96年后的就不可以是这样吗?
发表于 2012-5-29 20:05:20 |
我为了以防万一,第2条里的三样文件全都做好公证了。 到时候准备一起交上去

评分

参与人数 1小红花 +1 收起 理由
qqpp + 1 赞一个!

查看全部评分

万人迷

UID:66828

高级海盗

发表于 2012-5-29 20:54:47 |
没看太懂,户口和父母不在一个城市怎么办呢?

万人迷

UID:66828

高级海盗

发表于 2012-5-29 20:58:11 |
不知道以前来留学时候办理的出生公正双认证可以不?

lucy11

UID:88572

四海霸王

发表于 2012-5-29 20:59:34 |
另据IND工作人员反应,7月1日关于独立居留3年改5年的新条例很有可能无法颁布实施.
我理解这条是不是无法实施改回原来的三年是吧?

江心月

UID:73885

高级海盗

 楼主| 发表于 2012-5-29 21:06:24 |
lucy11 发表于 2012-5-29 21:59
另据IND工作人员反应,7月1日关于独立居留3年改5年的新条例很有可能无法颁布实施.
我理解这条是不是无法实 ...

三年改五年无法颁布实施的话 就是延续以前的三年制
您需要登录后才可以回帖 登录 | 注册

本版积分规则

快速回复 返回顶部 返回列表