还是关于“虎妈“的讨论,荷兰人现在讨论的很热啊,找到我,可我这个荷兰语烂啊,就不好意思去丢人了,这里人家委托我,寻找对儿童教育有主见的妈妈,上电视和荷兰人讨论东西方教育。这里有好多德智体美全面发展的中国孩子,我家这个不成器的丫头和这个不成器的妈,去了真给中国人丢脸,搞得人家还以为咱们中国人都是VMBO的水平呢。
电视节目叫做: www.rondom10.nl
每周六晚上21点播出。
快点快点,牛妈牛爸们,出马啊。。。
下面是转发记者给我的邮件:
Beste mevrouw Chen,
Fijn u even te hebben gesproken. Zoals gezegd zou ik het zeer op prijs stellen als u op internet een balletje op kunt werpen (wellicht op een van de fora die u wel eens bezoekt om over onderstaand onderwerp te discussiëren) over ons programma. Iets meer daarover:
Als redacteur van Rondom 10, het wekelijkse live discussieprogramma van de NCRv op Nederland 2 (zaterdag, 21.05 uur) bereid ik een uitzending voor over het opvoeden van kinderen en de beste weg daarbij. Op onze website staat de volgende tekst:
Tijgermoeder of knuffelmama?
Gedrild of geknuffeld worden, waar zijn onze kinderen het meest mee gebaat? Vandaag werd bekend dat de CITO-toets verplicht wordt aan alle basisscholen. Het huidige kabinet is sowieso een voorstander van toetsen. Als het aan minister Van Bijsterveldt van Onderwijs ligt, komt er ook een extra toets op de middelbare school. En peuters van 2 kunnen vanaf deze zomer eerder naar school om hun taalachterstand weg te werken. Om dit soort toetsen goed door te kunnen komen, sturen we kinderen steeds vaker naar bijles. Het lijkt erop alsof we steeds hogere eisen stellen aan kinderen. Slaan we zo langzamerhand niet een beetje door in het toetsen en drillen van kinderen? Of hebben de ‘tijgermama’s’ van deze wereld een punt en komt er alleen maar iets van je kind terecht als je als ouder hoge eisen stelt?
De vraag is dus: moeten we kinderen vrij laten en knuffelen, en ze vooral niet te veel onder druk zetten zodat ze zichzelf kunnen ontplooien, of moeten we er juist bovenop zitten, zodat ze alles eruit halen wat erin zit, en de kinderen optimaal zijn toegerust op het (werkend) bestaan dat ze later wacht, in een wereld waar de concurrentie nog meer dan nu moordend zal zijn. Door de globalisering van nu zullen onze kinderen straks het immers moeten opnemen tegen leeftijdgenoten uit buitenlanden die vermaard zijn om hun arbeidsethos en prestatiecultuur, zoals China, India, Zuid-Korea en Japan.
Het zou fijn zijn als we via u aan meer mensen kunnen komen die net zo over het onderwerp denken als u. Mocht u overigens zelf wel graag bij de uitzending willen zijn, niet als spreker maar als publiek, dan is dat zeker mogelijk.
Alvast dank voor uw medewerking.
Beste groet,
Ferdi Schrooten
Redacteur Rondom 10