大家好! 不知道大家每天早上起来喝的都是什么呢? 温水?咖啡?还是热茶?
茶文化对于中国人来说本就是生活中几乎不可缺少的重要存在,缓缓泡上一壶热茶,端着杯盏,闻香、吹凉、小喫,都是一种享受。 可是你知道?其实喝过热的茶会增加患食道癌的风险吗?
Volgens Het Laatste Nieuws leidt te vaak heel hete thee drinken zelfs toteen verdubbeling van de kans op kanker. 根据Het Laatste Nieuws的说法,经常喝热茶甚至会使患癌风险增加一倍。
In 2009 schreef Nu.nl op basis van Iraans onderzoek dat hete thee de kans op keelkanker verhoogt. Er werd toen niets vermeld over welke temperatuur thee moet hebben om mogelijk gevaarlijk te zijn. 在2009年Nu.nl根据伊朗的研究写道,热茶会增加患喉癌的风险。但是接着没有说明什么温度的茶具有潜在的危险性。
Het kankeronderzoekscentrum van WHO plaatste dranken met een temperatuur boven de 65 graden toen in de categorie 'waarschijnlijk kankerverwekkend'. 该组织的癌症研究中心将温度超过65度的饮料放入“可能致癌”类别。
Ellen Kampman, hoogleraar voeding en ziekte aan Wageningen University and Research, deed ruim tien jaar geleden onderzoek naar het drinken van thee en slokdarmkanker in China. Wageningen大学营养与疾病研究所的教授Ellen Kampman十多年前在中国研究过喝茶和食道癌。
man legt uit dat hete thee de kans op een specifieke vorm van slokdarmkanker verhoogt: Plaveiselcelkanker. Kampman解释说,热茶增加了特定类型食道癌的机会:鳞状细胞癌。
"Bij dit soort kanker zijn roken en alcohol drinken de belangrijkste risicofactoren." “对于这种类型的癌症,吸烟和饮酒是最重要的风险因素。”
Plaveiselcelkankerin de slokdarm ontstaat in het slijmvlies dat de slokdarm bekleedt en waar hete thee dus direct mee in aanraking komt. 食道中的鳞状癌细胞覆盖在食道的粘膜中生长,热茶可以立即与之接触。
这些物质的致癌作用会被热饮增强。
Het maakt volgen Kampman trouwens niet uit welke drank je heet drinkt. Ook hele hete koffie drinken zou de kans op kanker kunnen verhogen. 顺便说一句,跟坎普曼一起喝哪种饮料并不重要。喝非常热的咖啡也会增加患癌症的风险。
永远不让你喝冷饮的妈妈和 告诉你喝了热饮会致癌的教授
果然世界最健康的饮料只有温白开。 那么以上就是今天的爱酱说啦! 我们下期再见!
|