荷乐网下载手机App | 客服热线:0031(0)104133904
想问一下这边有说广东话的学生吗?

我的硕士论文在进行一项有关广东话的研究, 急需年龄是16-50岁,母语是广东话的朋友,
如果方便的话,可以跟我联系一下吗? 万分感谢

精彩评论11

bugeric  ↗GGD爱心大使↗  2009-1-20 18:16:07 | 显示全部楼层 来自: 荷兰
不是母语,但是能流利使用,外行听不出口音,谢绝人体试验,是否有酬谢?
Arnhem学生里面说广东话的就3个吧?
来来来  初上贼船  2009-1-20 22:05:56 | 显示全部楼层 来自: 荷兰
原帖由 bugeric 于 2009-1-20 18:16 发表
不是母语,但是能流利使用,外行听不出口音,谢绝人体试验,是否有酬谢?
Arnhem学生里面说广东话的就3个吧?

都有谁?
bugeric  ↗GGD爱心大使↗  2009-1-20 23:38:32 | 显示全部楼层 来自: 荷兰
我,他,他
xuwing  见习海盗  2009-1-21 16:03:21 | 显示全部楼层 来自: 荷兰
我是纯正的广州人。可以联系:0341-55-0756。
lomobe  初上贼船  2009-1-22 14:48:25 | 显示全部楼层 来自: 荷兰
唔該晒你呀, 不過唔好意思, 真係要揾母語係廣東話o既人, 因為實驗係同聽o野同埋腦掃描有關,所以我需要母語係廣東話o既人。

想問一下你意思o既他, 他, 仲有邊個呀?
光有为  中级海盗  2009-1-22 15:10:47 | 显示全部楼层 来自: 荷兰
bugeric  ↗GGD爱心大使↗  2009-1-22 16:27:18 | 显示全部楼层 来自: 荷兰
介系石生同埋Jerry仔咯,不过尼两个人就好low profile,应该唔会参加尼个实验咯。曾经都有几个女仔系广东人,宜家就唔知去左边。
点解你一定要响Arnhem稳呢? 大埠应该多D人。
lomobe  初上贼船  2009-3-1 17:33:07 | 显示全部楼层 来自: 荷兰
因為個實驗係nijmegen進行,我想係Nijmegen同埋arnhem搵吓先,再唔得先搵大埠...不過,唔該哂呀
方唔方便話我聽點聯絡o個兩位人兄呀?
lasy  高级海盗  2009-3-1 19:48:53 | 显示全部楼层 来自: 荷兰
顶你个F
12下一页