请选择 进入手机版 | 继续访问电脑版

荷乐网

noLogin
登录
搜索
APP下载

littlewolf2

UID:127109

高级海盗

IND永居申请要求(已经更新2016薪资标准)

[复制链接]
43726 2079 | 发表于 2015-4-29 21:48:10 |阅读模式 | |
本帖最后由 littlewolf2 于 2016-1-30 21:21 编辑

声明:本文独家发表在荷乐网,非商业用途转载请注明出处和原文链接,商业用途转载请先联络作者获得许可。

==万能的分割线==

最近在准备申请荷兰永居,也就是无期限的居留许可。

今天和一个朋友讨论后,看了下IND的官网对此的说明。

这些东西可能对很多人来说是常识,但是对于一些来荷兰不久的橙子们,也许不是很清楚,所以我就开此贴。

感谢IronMan2013同学对本文的贡献,他发现了几处重大错误,现在已经改正。

一般我们申请的永居有三类
  • 荷兰发放的欧盟永居(Type V)
  • 荷兰永居(Type II + 标注EG-langdurig ingezetene)
  • 荷兰永居(Type II + 其他标注

这三类永居有什么区别呢?
  • 游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复


IND关于永居申请的说明网页:



    1 概述荷兰永居(有英文版)的页面:

  • https://ind.nl/particulier/overige-redenen/Paginas/EU-verblijfsvergunning-voor-langdurig-ingezeten.aspx (2015年网址,已经失效)
  • https://ind.nl/particulier/overige-redenen/Onbepaalde%20Tijd/onbepaalde-tijd-niet-EU (2016网址)

2 针对每个人的具体情况,IND要求的材料或条件有
可能与上面的页面不同,需要看从下面这个链接进去选择个人具体情况后给出的要求:
  • https://kdw.ind.nl/
  • 本文里说的要求是对这下面的情况来说的 (3条同时满足)
  • Ik wil in Nederland blijven
  • 我有居留意向。
  • Ik wil mijn verblijfsvergunning verlengen, een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd aanvragen of mijn pasje vervangen of vernieuwen
  • 我已经有居留卡。有期限居留卡改永居,或者永居卡更新,替换。
  • Ik wil een verblijfsvergunning regulier voor onbepaalde tijd aanvragen
  • 申请的是普通永居(非难民类别)

什么样的人可以申请荷兰永居?

  • 游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

Langer dan 10 jaar met een geprivilegieerde status in Nederland verblijft. Een geprivilegieerde status hebben bijvoorbeeld medewerkers van een buitenlandse diplomatieke of consulaire post of een internationale verdragsorganisatie.
  • 第二类人:超过10年以“特权状态”居留的人。关于这个特权状态的申请,估计和大部分人没有关系,不在本帖范畴内,有空了另外开一个帖子分析。

De Belgische of Luxemburgse nationaliteit hebt.
  • 第三类人:有比利时或者卢森堡的国籍的人

申请永居的5个前提条件:

1 U hebt in de afgelopen 5 jaar, niet 6 of meer achtereenvolgende maanden, of in totaal 10 of meer maanden, buiten Nederland verbleven.

  • 第一条要求至少住满5年,并且5年里不能有单次超过6个月或者累计超过10个月不在荷兰住。
  • 这个指的是:
  • ID过期前一定要及时提交ID延期的申请,不然上一次ID的时间就不算在5年里了。
  • 我不知道IND怎么判断你离开荷兰居住的时间,但是至少地址不能断超过单次6个月或者累计10个月。
  • ID是否有断档可以在Mijn Overheid网站上查看,具体的方法可以参考我的另外一个帖子:"自己查看ID是否有断档的方法"  http://bbs.gogodutch.com/thread-944365-1-1.html
  • 一定要在当前居留过期之前提交。
  • 你提交申请的时候,自己的居留卡必须是非临时目的的。关于什么算是临时目的,什么是非临时目的,请看我的帖子 http://bbs.gogodutch.com/thread-946047-1-1.html?fromuid=127109
  • 欧盟永居(type V)要求5年时间都是非临时居留(特例,上学算是临时居留,但是时间可以折半计算)。荷兰永居(type II)不限制你过去的居留是否临时,只要是合法居留即可。

2 U moet beschikken over voldoende en duurzaam inkomen. Er wordt daarbij gekeken naar het Sociaal Verzekeringsloon (ook wel SV-loon of loon SVW). Dit bedrag staat in de arbeidsovereenkomst of de salarisspecificatie (loonstrook). Op uw loonstrook vindt u dit bedrag bijvoorbeeld in het vakje 'SV-loon'. SV-loon wordt soms ook 'loon SV' of '(bruto)loon SVW' genoemd. U kunt de bedragen in de tabel vinden. Als u uw inkomen alleen aantoont, dan moet u aan de norm voor alleenstaanden voldoen. Als u hieraan niet kan voldoen dan moet u aan de norm voor echtparen/ongehuwd samenwonenden voldoen, als u en of uw partner over inkomen beschikken. Het inkomen is duurzaam als het inkomen nog minimaal 12 maanden beschikbaar is op het moment van de aanvraag. Indien het arbeidscontract nog minder dan 12 maanden doorloopt op het moment van indiening van de aanvraag, moet de vreemdeling (en/of verblijfgever) direct voorafgaand aan de aanvraag 3 jaar arbeidsverleden in Nederland hebben gehad én in die afgelopen 3 jaar aan het inkomensvereiste hebben voldaan. Hij mag daarbij, in die voorgaande 3 jaar, in totaal niet meer dan 26 weken een WW-uitkering ontvangen hebben.
·
第二条是经济收入要求。荷兰政府当然不希望留只吃福利的人。
原则上要求你的收入要 充足可持续
首先,什么叫做充足
游客,如果您要查看本帖隐藏内容请回复

3 U staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van uw woonplaats (gemeente).
  • 第三条是要求在市政厅里有你的个人信息BRP。这个只要在市政厅里报过地址的应该都有.

4 U vormt geen gevaar voor de openbare orde.
  • 第四条要求不能对公共安全有危害。这个貌似比较宽泛,IND没有在这里公布具体的裁量依据。有人说在荷兰的累计罚款,即使已经缴清,超过两千多欧就会被拒绝。所以大家要小心啊,闯红灯什么的一次就上百欧了吧?小心为好。

5 U bent voldoende ingeburgerd. Dit betekent dat u behoorlijk Nederlands kunt lezen, schrijven, spreken en verstaan. U moet dit aantonen door een inburgeringsexamen te behalen. Als u bepaalde diploma’s of certificaten hebt, hoeft u het inburgeringsexamen niet te doen.
  • 第五条是要求你已经融入荷兰社会。对大部分人来说,这个意味着通过融入考试,拿到融入证书

评分

参与人数 6威望 +10 小红花 +8 收起 理由
荔枝MM + 2 很给力!
gourmet + 1 很给力!
IronMan2013 + 1 LZ漏了很重要的一条: •U bent op het mom.
Sue. + 1 这种好贴可以取消回复可见吗 这样可以方便.
中島羙佳 + 1

查看全部评分

扫一扫,手机查看本文

IronMan2013

UID:156483

四海霸王

发表于 2015-5-4 13:16:02 |
littlewolf2 发表于 2015-5-4 12:40
抱歉,没看懂你的问题。。。

IND网站荷兰语版的有6个条件,英文版的只有5条,没提到BRP,不过这条不重要,基本每个人都会在市政厅注册的

LZ你漏了很重要的一条,就是申请是必须持有非临时性居留

* U bent op het moment van de aanvraag in het bezit van een geldige verblijfsvergunning voor een niet-tijdelijk doel. Het aaneengesloten verblijf dat is opgebouwd met een niet tijdelijk doel, telt niet altijd mee.

Bij een EU-verblijfsvergunning voor langdurig ingezetenen (type V), worden verblijfsjaren op basis van een tijdelijk verblijfsdoel, zoals 'au pair' of 'uitwisseling', niet meegeteld om aan de termijn van 5 jaar aaneengesloten verblijf te voldoen. Een uitzondering hierop is een verblijf met een vergunning op basis van 'studie'. Het aantal jaren dat u verblijf heeft gehad op basis van 'studie', mag u voor de helft meetellen om aan de termijn van 5 jaar aaneengesloten verblijf te komen.

Bij een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd (type II) wordt voorafgaand rechtmatig verblijf met een verblijfsdoel van tijdelijke aard (bijvoorbeeld 'au pair', 'uitwisseling' of ' studie') meegeteld als het totale rechtmatige verblijf ononderbroken is geweest en u, op moment van de aanvraag, in bezit bent van een geldige

向往明天

UID:113427

见习海盗

发表于 2015-4-29 22:14:48 |
这个标准是税前 还是税后

littlewolf2

UID:127109

高级海盗

 楼主| 发表于 2015-4-29 22:16:18 |
向往明天 发表于 2015-4-29 22:14
这个标准是税前 还是税后

税前,你在工资单上找SV工资项

向往明天

UID:113427

见习海盗

发表于 2015-4-29 22:29:39 |
littlewolf2 发表于 2015-4-29 22:16
税前,你在工资单上找SV工资项

然后呢

littlewolf2

UID:127109

高级海盗

 楼主| 发表于 2015-4-29 23:15:50 |

然后你就知道你的工资是否满足要求啦

darling

UID:131542

中级海盗

发表于 2015-4-30 09:20:28 |
你好,请问LZ第一条里的 之前听说永居申请 要5年不能断档 按LZ的意思 是有断档 不超过6 月至10月都可以申请到吗??

littlewolf2

UID:127109

高级海盗

 楼主| 发表于 2015-4-30 09:44:40 |
本帖最后由 littlewolf2 于 2015-4-30 09:48 编辑
darling 发表于 2015-4-30 09:20
你好,请问LZ第一条里的 之前听说永居申请 要5年不能断档 按LZ的意思 是有断档 不超过6 月至10月都可以申请 ...

哦,我之前说的不清楚,已经修改了

ID断档1天都不行
但是不在荷兰居住的时间可以是单次6个月和累计10个月以内。

Julia1990

UID:148626

见习海盗

发表于 2015-4-30 11:11:37 来自手机 |
littlewolf2 发表于 2015-4-29 23:15
然后你就知道你的工资是否满足要求啦

那如果是两个人的工资加起来,这样可以的吗?

littlewolf2

UID:127109

高级海盗

 楼主| 发表于 2015-4-30 12:58:08 |
Julia1990 发表于 2015-4-30 11:11
那如果是两个人的工资加起来,这样可以的吗?

不清楚,从字面上的看这里的工资要求是对申请人本身的。建议直接致电或者邮件咨询IND
您需要登录后才可以回帖 登录 | 注册

本版积分规则

快速回复 返回顶部 返回列表