http://www.nu.nl/news.jsp?n=1272569&c=37&rss
哈林鱼(Haring)细菌含量超标被回收 (最近有在超市购买哈林鱼的朋友请注意)14/10/07
Katwijk报道— 荷兰皇家鱼类加工处理厂Ouwehand本周六宣布,由于该厂所加工腌制的两种品牌的哈林鱼片内的细菌含量超标,所以日前撤回所有市面所销售的该种哈林鱼片。
被撤回的腌制鱼片是真空包装的,标签都有注明EG号:NL6635,保质至2007年11月7号或更早。
如果食用此种细菌含量超标的鱼片将导致健康问题。卫生健康局要求各大销售超市贴出警示牌,下周一Ouwehand还将会在各大报纸上刊登告示。
Ouwehand发言人声称,对于免疫能力低下人群、老人和孕妇如果食用了该类鱼片,将导致健康问题。已经购买的顾客,希望不要食用,如果有保留标签可以得到退款。
Ouwehand haalt haring terug
KATWIJK - Visverwerker Koninklijke Ouwehand haalt twee merken voorverpakte gerookte haringfilet uit de handel, omdat de bacteriële normen zijn overschreden. Dat maakte Ouwehand zaterdag bekend.
Het gaat om vacuümverpakte gerookte haringfilet van het merk Ouwehand en Vismarine. Op beide staat op het etiket het omcirkelde EG-nummer NL 6635, houdbaarheidsdatum 07-11-2007 of eerder.
Gezondheidsklachten
Het eten van de haringfilet kan tot gezondheidsklachten leiden. De Voedsel- en Warenautoriteit en de supermarkten waar de vis in het schap ligt, zijn inmiddels ingelicht. Maandag plaatst het bedrijf een advertentie in de landelijke bladen.
Verlaagd immuunsysteem
Volgens een woordvoerder van Ouwehand bestaat er met name een gezondheidsrisico voor mensen met een verlaagd immuunsysteem, ouderen en zwangere vrouwen.
Weggooien
Consumenten die de gerookte haring in huis hebben, wordt aangeraden deze weg te gooien. Als zij het etiket bewaren krijgen ze hun geld terug. |